maanantai, 25. maaliskuu 2013

Sappikivileikkaus kuulumisia

Terveiset vaan täält pirkanmaalt.

Leikkaus oli, meni ja tuli.

Tässä leikkauksest "lyhykäisyydessään":

 

Leikkaus oli 22.2.13 -klo 8:22 ilmoittautuminen ja siit sit het vaihtaa vaatteet ja ootteleen ensin fysioterapeutin -, sitten heräämön hoitajan, sitten osastolääkärin ja viimeisenä anestesia lääkärin kanssa keskustelua.. 9:15 leikkaus saliin- viimeisin muistikuva on kun keskustelin villasukan kantapäästä (mull ei ollut mitään tietoa et mulle laitettiin nukutusaine samalla)... heräämössä olin 11 aikaan ja joskus silloin olin henkallekkin soittanut hoitajan kanssa mut siit ei oo ku jotai pienii muistikuvia, mut oli salissakin herätetty kerran. Vähän ennen 12 heräsin kunnolla jolloin ensimmäinen muisti kuva oli ne villasukat :D ja sit sen jälkeen kysyin hoitajalt joka laitteli siinä vieressä lääkkeitä et no montako kivee löyty ja 10 pikkurillinpään kokoista kiveähän siel oli ollut. Sain myöskin samalla kuulla et oli kroonisesti tulehtunut ja onnekseni se leikattiin jo nyt-  Hoitaja sanoi että kolme haavaa tuli mahaan mutta jälkeenpäin laastarit pois otettuani näinkin että niit oli 4, oli yhden laastarin alla kaksi pient haavaa. Herättyäni äidin neuvosta pyysin jugurttia ja sain myös lisäksi soppaa. Parisen tuntia siin sitten makoilin ja sain kipulääkkeitä- puol 3 lähdin esimmäisen kerran kävelee ja vessaan ja sielt suoraan takaisin petiin kun ei kyennyt pystyssä olemaan. 4 aikaan sitten nousin itsekseni uudelleen ja pyysin syötävää. sain leipää, kahvia ja soppaa- en tiennyt että mulla oli ollut letku nielussa ja täten leivän syönti oli yhtä tuskaa- meinasin tukehtua siihen leipään ja kurkku oli kipee (tätä ei huomannut soppaa ja jugurttia syödes)

syönnin jälkeen nousin kävelemään sitten jäin jo pystyyn ja menin telkkua kattelemaan. puol 5 hoitaja ilmoitti et voisin jo kutsua miehen hakemaan. :) Kotosalla mies ja vanhemmat auttoi (Suuri kiitos heille! ) ilta meni toipuessa, nuokkuessa, kipuillessa, selvitessä, lääkkeitä vedellessä jne jne... :D pari viikkoa saikkua, parin päivän kuluttua sain ottaa laastarit pois. Seuraavana päivänä jo vaihdettiin vanhempie avustuksella pari kun oli tarpeen ja yllättävän siistit haavat ja tikit oli :)

 

Hartiakipu josta paljon on puhetta- oli sitä minullakin mutta äiti neuvoi ja asetteli mun kipeän puoleisen hartian käden alle tyynyjä niin paljon että kipu laantui. Mitä korkeammalla käsi oli sitä varmemmin kipua ei ollut.

Leikkaus oli tosiaan perjantaina ja sunnuntaina sain ottaa laastarit pois- tässäpä kuvat haavoista:

 

Eli haavat on/ oli tuossa rintojen keskellä, oikeassa kyljessä kaksi ja navan seudulla yksi.

maha%20muoks-normal.jpg

Navan seudulle tuli myös valtava mustelma kuten näkyy. Myöskin vasemmassa kädessä jossa oli kanyyli tuli iso ja kipeä mustelma joka kesti toipua kauan.

tässä sitten kuvaa Maanantailta eli vuorokausi laastareiden poisoton jälkeen:

Navan haava:

SAM_5302-normal.jpg

Navan aukkoon oli laitettu 3 paikallis puudutus piikkiä- siksi nuo pisteet. Haava ei yllä navan sisälle kuten oletin :)

SAM_5308-normal.jpg

Rintojen väli haava- miehen mukaan skeittilauta (syy selviää tekstin lopussa):

SAM_5304-normal.jpg

ja kylkihaavat:

SAM_5306-normal.jpg

n. viikko myöhemmin haavat näytti tältä:

SAM_5373-normal.jpgSAM_5376-normal.jpg

SAM_5378-normal.jpg

Haavat lähti toipumaan yllättävän hyvin. Haavoissa oli siis sulavat tikit joten niitä ei erikseen tarvinnut käydä poistattamassa. Navan kanssa oli ainoastaan pientä murehtimista ja pähkäilyä- se eritti parina yönä ensimmäisellä viikolla kirkasta nestettä (kuullema lihasnestettä) ja sitten toinen puoli tikistä nähden niin iho ei ollut tasan toisissaan vaan alempi (kuvassa ylempi) puoli ihosta oli koholla jonka tähden ihon reunan arpeutuminen kesti kauemmin. Kivulias se ei kuitenkaan ollut tms. Kerran myös puolen toista viikon päästä päästi suihkun jälkeen pienen veri tipan josta soitin hädissäni äidille :D laiton siihen desinfiointiaine tipan ja annoin kuivahtaa ennen nukkumaan laittoa. Sen koomin siit ei enää mitään tullut. No pari viikkoa leikkauksesta- kaikki muut haavat oli parenpaan päin mutta kyljen- se kaikista siistein haava päätti vähän lisätä haastetta (jota ihankuin ei muutenkin olisi ollut -siittä kohta lisää) Haavasta eräs aamu oli tikistä suurin osa kadonnut, olin ihmeissäni- aattelin et no joskopa ne olis vaan tippuneet. Kuitenkin myöhemmin illalla kyljessä, haavan kohdalla tuntu kipu ja kun sitä katsoin niin haava oli tämännäköinen- SAM_5464-normal.jpg

Haavan viereen oli noussut pieni patti- aattelin että no toi on samanlainen patti ku mitä oli tullut toiseen kylkeen aiemmalla viikolla- eli finni! Pattia kuitenkin kuumotti...

annoin patin ja haavan olla- laitoin vain desinfiointiainetta siihen ennen unille laittoa.

No seuraavana päivänä kävin suihkussa ja katsoin haavaa- päätin kokeeksi nippasta tikin päätä ja katsoa kuinka käy. Tikki lähti sutjakkaasti irti ja samana sieltä tuli tikin reiästä valeata mätää. Mätä ei haissut. Puristin patin tyhjäksi kunnes sieltä tuli vain kirkasta verta (olin siis soittanut jo tuossa välissä myös äidilleni kysyäkseni ohjeita ;) ) Samalla nippasin myös kaikki muutkin tikit irti- ja lähtivät ihan helposti eikä tuntunut missään.

En sen koomin siihen sitten reagoinut kunnes myöhemmin aloin nettiä selailla. Patti oli kuitenkin kipeä ja sitä kuumotti- lueskelin että jos se sattuiskin se tulehdus yltämään johonkin leikattuun elimeen/aluelle niin olisi hyvin vakava tilanne. täten menin päivystykseen josta sain Kefexinin 5päivän antibiootti kuurin. Patti pieneni jo päivässä ja parissa päivässä katosi kokonaan. Itsessään tuo antibiootti ei ollut mitään luksusta, makunsa puolesta ja kun vatsa ei kestänyt.

Kuinkako hoidin haavoja? - Kävin ensimmäisen viikon ajan laastarit otettuani suihkussa huuhtelemassa niitä 2krt päivässä ja joka suihkutuksen jälkeen 30min ilmakylpyä- joskus enemmänkin. Sen jälkeen viikon kävin kerran päivässä.  Ja kuten sanoin aiemmin niin desinfiointi ainetta käytin välillä. Pyrin olemaan mahd paljon niin että vatsa oli paljas- ei mitään paitaa tms. jottei päässeet muhimaan.

Mites olotila, nukkuminen?- Olo oli ekana päivänä todella tokkurainen- muttei kivulias. Sain montaa eriä kipulääkettä ja pari vielä vahvempaa lääkettä joista toista ei onneks tarvinnut ottaa. Oli sellainen että ekana yönä otin yhden ja olo oli kuin hihhulilla - nousu humalassa :D hihitytti vaan koko ajan :D

Pari ekaa yötä meni muutoinki todella kehnosti- leikkauksen vuoksi en voinut nukkua kyljelläni/mahallani missä aina yleensä nukun. Selällään piti siis nukkua ja täten selkä kipeytyi pahasti. Pidin aluksi sohva tyynyä, paksua sellaista jalkojeni alla mutta loppujen lopuksi ei siittäkään ollut apua.  N. puolen viikon päästä aloin jo hieman kääntämään vähäksi aikaa yöllä itseäni hieman kyljelleen ja lisäten tätä pikku hiljaa seuraavina öinä. Kivuliasta se oli mutta melkeinpä- se selällään oleminen oli pahempaa. Vajaan parin viikon päästä nukkuminen onnistui jo kyljellään mutta kääntyminen kyljelleen oli hankalaa kipujen vuoksi ja navan haavan kiristymisen vuoksi.

Liikkuminen tapahtui ensimmäisten viikkojen ajan niin että joka kerta kun jostain nousin niin kyljelleen ja sieltä uupaten ylös varovasti ettei vatsaan tullut kovaa painetta. Ekoina päivinä mies autto. Liikuin myös ekoina päivinä mahd usein selaisia 10-15min- edestakaisin meidän asunnossa.

Olin majoittautunut pääosiksi olkkariin kulmasohvalle- siell oli tyynyt aseteltuna kulmaukseen ja kaikki sopivasti et pystyinsiin olemaan. Suoraan pystyasennossa istuminen ei onnistunut. Maha meni kipeäksi ja tuli huono olo ekan viikon aikana. Sen vuoksi koneella oleminenkin oli aina vain pikku käväisy :) tänne olisin tahtonut kertoa kuulumiseni mutta ei tosiaan vain kyennyt.. :)

 

Että tämmöinen :) tässäpä sitten haavat tänäpäivänä:

 

ylipmänä rintojen väli haava, sitten napa ja sitten kylki. Mies tosiaan sanoo tuota rintojen välissä olevaa haavaa skeitti laudaksi ;) leikkaushaava=lauta ja tikkien aukot= renkaat ;D

SAM_5580-normal.jpgSAM_5581-normal.jpg

SAM_5583-normal.jpg

 

Mutta tässä nyt pikkuhiljaa kunnoll toipues, salill kävin reilu viikko sitten ja ainakaan ei viel kyennyt kunnoll edes juoksumatoll oleen kun kauheet kylkikivut tuli. Ja nyt sen jälkee ollaanki oltu jälleen kovassa flunssassa. Paino on pysynty samana- mässänyt olen mutta paino ei oo noussu eikä laskenu. En oo liikkunut laisinkaa- lukuunottamatta pikku lenkkejä ekoilla viikoilla topuakseni ja sitten kaupoilla juoksua (ideapark tms ;) )

Ennen leikkausta en kyennyt sömään pähkinöitä, kaaleja, kurkkua kuorineen, omenaa tms. Nyt olen syönyt omenaa, kurkkua ja jopa pähkinöitä ongelmitta. Pähkinöit tahtoo mennä hurjat määrät... oijjoij... onha viimekerroist mont vuot aikaa ;) no mut hillitysti kuitenki..

Kysykää jos jokin jäi mietityttää :) vastaan parhaani mukaan.

 

terkuin Miiuska

 

 

Tahdon vielä lisäksi sanoa että pelkäsin tätä leikkausta suunnattoman paljon. Näin painajaisia edeltävinä öinä ja muttenkin olin väsynyt ja kiukkuinen edeltävän viikon. Kun mieheni saattoi minut osastolle ja hoitaja käännytti mieheni äkkiseltään kotiin enkä ehtinyt kunnon haleja antamaan ja siittä samantien vaihtamaan vaatteet niin pukuhuoneessa katselin peiliin ja itkin ja mietin että nyt voin päättä menenkö vain en. Voin lähteä kotiinki... jostain syystä päätin kuitenkin mennä. Varmasti kun olisi se olltu tiedossa tulevaisuudessa kuitenkin. enkä niit kipuja tahtonut enää koskaan kokea. Herättyäni ja kuultuani että se olikin tulehtunut- kiitin onneani ja olin sen jälkeen positiivisin mielin. Joka kerta kun muhun sattui- ajattelin että tää vois olla pahempaakin. Tekisin sen uudestaankin ja niinkin hyvä hoito henkilökunta kuin Hatanpää :llä oli niin voin henk koht suositella :) Suur kiitos myös heille!

torstai, 7. helmikuu 2013

Täällä taas :)

Moikka moi vaan kaikille, pitkästä aikaa :)


Taas on pienoinen tovi mennyt että täällä olen käynyt :) Sillä välin onkin ehtinyt tapahtua vaikka mitä- vuodatuskin on jopa muuttunut. Mutta veipä mennessään mun vanhan hyvän taustani- hmph! ;)

Oon kirjoitellut viimeksi marraskuussa- ja nyt mennään jo uutta vuotta jo helmikuun puolella :)

paino nyt viime punnituksella oli 109,6kg ja vyötärö- leveimmältä kohdalta (roikkomahasta) 131cm.


Elikkäs- painavimmillani olin viime vuonna näihin aikoihin jopa n.128kg! OMG!

Ikinä en noihin lukemiin enää palaa en!

En voi sanoa että olo olisi vielä mitä mainioin- en todellakaan. Vielä on 42kiloa pudotettavana ja jokainen kilo on yhdenlainen haaste!


Taistelen joka päivä itseni kanssa- mitä saan syödä ja kuinka paljon! lähdenkö lenkille ja salille vai en- jaksanko.


Nyt olen yrittänyt ottaa rytmiini että käyn joka aamu ennen aamupalaa sen n.30min lenkin. Tänään kävin- pari päivää meni etten käynyt. Toivottavasti tästä blogin päivityksestä ois taas tsemppiä kun vähän kirjoittelee taas oloa ja voi vähän palailla menneeseen lukemaan.


Tosiaan, noi aamulenkit on tulossa osaksi elämääni, salilla käyn edelleen- pari kertaa ainakin viikossa. Joskus useamminkin. Olen edelleen vannoutunut bodycombat jumppaaja- jokseenki se on vähän jäänyt kun jumppakaverini ei pysyt sitä niinkään jumppaamaan. Myöskin spinning, attack, balance on myös kokeiltu ja attack on todettu hyväksi ja vauhdikkaaksi :) Meill on salill aivan mahtavan innokas attack ohjaaja sunnuntaisin että! Joka kerta tulee hyvälle tuulelle kun hänen jumpassaan käy.


Ruokailu on sitä samaa edelleen- vähän, ja eipä niinkään vähän vaan aikapaljon taistelen edelleen houkutuksia vastaan. Onneksi mieheni on tukemassa.


Mutta mitäpä muuta meille kuuluu? mitäs kun salilla, ulkoillessa,leikkiessä, ollessa, levätessä tms aika menee niin ei täss paljoo muuta sit ehdikkään ;)

Joulu meni kokonaan noroviruksen kourissa, uus vuos nuhassa.

22.2 on mulla tiedossa sappikivi leikkaus. nice--- not.

Pelottaa ihan järjettömästi koko leikkaus.

Sit onkin vähän aikaa jumpat bannissa.


Ettäpä sellaista, mitäs teille? toivottavasti löydätte sivulleni ja minä teille tän uudistuksen myötä :)


Tervetuloa ja hyvää uutta vuotta näin myöhässä jokaiselle! :)

terkuin Miiuska



-vuos sit olin n. 19kiloa painavempi ja elokuusta vyötärö kaventunut 12cm ;)

lauantai, 3. marraskuu 2012

VIHDOIN! onnistumisen tunne on hieno tunne!

Sain viikolla nähdä kuinka puntariin tuli lukemat 115kg. pari kertaa piti käydä uudelleen ja KYLLÄ siihen tuli uudelleen ja uudelleen! onnistuin!
Olen todella ylpeä itsestäni!

Mietiskelin tuossa eilen illal. Omaan kilpirauhasenvajaatoiminnan.. onko kukaan, koskaan ilman mitään avuja saanut pudotettua painonsa normaaliin? varsinkin kun kyseessä on n. 50kiloo pudotettavaa?
Miten on? tietääkö, tunteeko joku?

Haluan tehdä työtä tän painonpudotuksen eteen- haluan päästä näyttämään muille kilpparinvajaatoiminna omaaville että kyllä me onnistumme kun vain jaksamme sitkeesti, ilman leikkauksiakin.

Nyt kun olen saavuttanut 115kg:n niin on aika ottaa tavoitteeksi 110kg. Siihen kun pääsen ni varmasti on hieno fiilis.. kohtahan mä oon jo hoikkis ;) hihii...

mutta että jos jotain hyvää- niin toki jotain surkeaakin....

Joudun suolen tähystykseen ihmeellisen mahaoireiluni vuoksi, liekkö jo olen sit maininnut. Mutta tän kuun loppupuolell sinne sit...
Kolonoskopia an.. Viikkoon en saa syödä vihanneksia,kasviksia,leipiä tms missä on siemeniä jottei niit jää suoleen ja häiritse tutkimusta. Sitten päivää ennen tutkimusta mielellään aamust lähtien syödä nestepitoisia ruokia- helpottaa siten suolen tyhjentymistä ja joskus iltapäiväll sit on aloitettava ulostuslääkkeen kittaaminen. Maitoa,kahvia,värillisiä mehuja, limsoja tms ei saa juoda jottei suoli värjäänny... huokaus...

ja sit joulukuun alussa meen sappikivi tutkimuksiin että pääsisin nyt sit siihen leikkaus jonoon kun olen pudottanut painoakin.

Kovin on kropan kans kaikkee.. :/ välill ei tiiä mitenpäin on. tuntuu että koko kroppa pettää- koko ajan uusia tauteja tai ihan jotain pieniä nyrjähdyksiä, kipuja tms..
Mut jospa ne helpottais ja vähenis sit ajan kanssa kun tässä laihtuu...
eikös vaa?

Kokeilin tossa viikolla combattia ja jösses sitä kokemusta... pystyin vartin olemaan mukana, täydell teholl. Ja hieno fiiliskin oli kunnes yks kaks alko oksettaa.. menin juomaan mutta olo ei parantunut. jouduin poistumaan juoksulla pois salista kesken kaiken vessaan.. onneks en oksentanut mutta huono olo jatkui. Kokeilin viel kävellä, ja kävelinki n.10min juoksumatolla mutta kehno olo jatkui..
Sittemmin oon nyt sit päättäny etten mene puolikuntoisena mihkää hikoileen. Nyt tänäänki ois ollu combat mut kurkku oli kipeä. Kun nyt vaan tää flunssakin jättäis rauhaan..
plaah..

Koulunki nyt sit keskeytin- yhteispäätöksell työkkärin kans kun ei must oo käymää sitä kun oon koko ajan saikull ton mahan takia..

mut joo, mitäs teille?

-miiuska

sunnuntai, 28. lokakuu 2012

Paino lähenee maagista rajaa!

Hip hei ja heissulivei!

tääl ollaan oltu viikko flunssassa eikä helpotusta meinaa näkyä... paino sen sijaan on tipahtanut jo 116,1kg:hen! eli 115kg:n raja lähestyy! Pitää yrittää ens viikoll päästä combattiin- harmittaa et nyt en koko viikoll oo päässyt salille. Pariin otteeseen olen kuitenkin lenkillä käynyt.
Inhottava flunssa..

No toivotaan nyt että helpottaa ja pääsen taas jatkamaan! :)
Kilolubin mukaan mun lopullisen tavoitepainon saavuttamiseen menee 78viikkoa - eli työtä on kerrakseen.

mitäs teille kuuluu?
Tsemppiä hurjasti!

-Miiuska-

torstai, 4. lokakuu 2012

ähäääh.... :(

Vähän ketuttaa.. Menin salille pari tuntia sitten vaikka sato kovin. Yleensähhän mua ei sateella saa mihkää-
no anyway! menin salille  ja oli äärimmäisen hyvä fiilis et voisin vetää tunnin setin crosstrainerilla ja hmh! en kyennyt tekee paljon mitään! sen jonku vajaa 20min +5min juoksumatolla kävelyä. Ei vaan voimia löytynyt mistään! jalat tuntu et ne pettää alta, ei jaksanu millään.. Huoh.. ehk ois sit kuitenki tänää pitäny pitää se vapaapäivä. Emt. No tuli nyt ainaki se n.200kcl salill kulutettuu +2km edes takas salil ja kotiin. Huomen pitää jaksaa mennä combattii- ei auta mutinat jos ei muuta ni meen vaik väkisin- vaikka energia juoman voimalla. Ei auta! Ei se näin mee... Hmh

En mennyt tänää päiväll, iltapäiväll lenkillekkään kun satoi niin roimasti etten kastu kun en omaa sadevaatteita ja sateenvarjo ei paljoo lohduta ;)

mut joo... tälläst mulla.. vähän ketutustakin tähä välii.

-Miiuska-

p.s Käyköhän tääl muuten ees ketään?

lopuksi ihana biisi tän hetkisestä combat biisistä.